С торта, шампанско и добро настроение Реформаторският блок в Русе отбеляза 25-годишнината от основаването на СДС. Голяма част от мечтите ни се сбъднаха, голяма част - не, но това означава, че ще продължаваме да работим за осъществяване на идеите, които сплотиха милиони хора в началото на демократичните промени, каза на пресконференция вчера русенският депутат Румен Христов.
Той съобщи, че правителството ще води разговори за отпускане на заем от Световната банка или Европейската банка за възстановяване и развитие за проектирането на пътя Русе-Бяла. Депутатът допълни, че най-вероятно на отделни места пътят ще бъде четирилентов, а на останалите ускорен трилентов. Проведохме среща в София, предстои и среща с всички русенски народни представители, за да се търси подкрепа за идеята, посочи още Христов. Той коментира, че русенските народни представители са склонни като временен вариант да се направи трилентов път. Според бившия областен управител Йордан Борисов от времето на неговия мандат досега е имало четири проекта за магистрала, но никой от тях не е взет под внимание.
Христов коментира и проектобюджет 2015, по който в момента работи парламентът. Не е идеалният бюджет, имаме критики, че няма заложени реформи в него, но според мен е възможният бюджет. Той е широкобалансиран, т.е. дефицитът е в рамките на 3%, а това беше нашето категорично условие за подкрепата на актуализацията на бюджета за 2014, когато допуснахме свръхдефицит в рамките на 3,7%, каза русенският депутат.
Той каза още, че ще започнат диалог и с Гюргево за  отмяната или снижаване на таксите за лекотоварните автомобили за преминаване по Дунав мост, тъй като за разлика от България там таксите се събират от Общината.