За края на февруари отложи вчера съдът делото за побой над известните близначки и кандидатки за „Мис България“ Моника и Вероника Ланчеви. Причина за това стана неявяването на адвоката на единия от двамата подсъдими по случая, който заради служебна ангажираност в Разград не успя да присъства на заседанието. А с отсъствието си лиши правото на защита на подсъдимия и затова делото нямаше как да се гледа.
Сочени за виновници за нападението са 31-годишният Христофор Н.-Форито и 32-годишният Димитър П.-Тамагочито. Според прокуратурата Вероника отнесла лека телесна повреда, а Моника - средна телесна повреда, включително сътресение на мозъка и посттравматично главоболие. Двамата мъже със звучни прякори са обвинени и че се заканили с убийство на момичетата.
Вчера трябваше да бъде разпитан един от основните свидетели и преки очевидци на боя над 22-годишните близначки Ланчеви - таксиметровият шофьор, в чиято кола миските твърдят, че са отнесли ритници и юмруци. Разпитана трябваше да бъде и тяхна приятелка, с която са били в злощастната нощ на 26 октомври миналата година в дискотека „Шоурум“. С техните разкази се очакваше делото да приключи, но вместо това развръзката се отложи с два месеца.
Както „Утро“ писа, във въпросната вечер купонът в заведението бил прекъснат от пререкания между компанията на близначките и хора от съседна маса. Създала се суматоха, хвърлена била чаша, а една от миските била дърпана за косата. Затова Ланчеви били изведени от служебен вход на дискотеката, за да се потуши напрежението. Вместо това обаче, докато се качвали в таксито, те били застигнати от двамата подсъдими, не успели да затворят вратите на колата, отнесли дъжд от удари и преживели истински кошмар. Моника и Вероника поискаха общо 40 000 лева обезщетение от нападателите си Тамагочито и Форито заради това, че след фаталната нощ били стресирани, унижени и не можели да работят като модели заради синините по себе си.