Европейският информационен център на евродепутат Мария Габриел в Русе със съдействието на Бюрото на ЕП в България беше домакин на изложба "50 години Европейски парламент".
Експозицията включва 50 снимки с ключови моменти от историята на Парламента и Европейския съюз, с посещения на правителствени и държавни лидери, и на уникални личности.
Ученици и учители от Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, ОУ "Иван Вазов", СОУЕЕ "Свети Константин-Кирил философ", СОУ "Христо Ботев", младежки организации и граждани на Русе се запознаха с творбите, които разказват 50-годишната история на Европейския парламент.
Преподавателката Стефка Кънева от СОУ "Христо Ботев" благодари за възможността, с която учениците разширяват своя кръгозор и обща култура.
Около 250 души в Информационния център успяха да научат още нещо за европейската институция чрез изложените фотоси. Посетители получиха информационни материали и сувенири, които да им напомнят за посещението в Информационния център на евродепутат Мария Габриел.