Българската призьорка от Детската Евровизия Крисия Тодорова и нейната учителка Свилена Дечева запалиха светлините на градската коледна елха в Разград, съобщава „Дарик”.
„Пожелавам на всички да са живи и здрави и весели празници", каза малката певица на събралите се край елхата свои съграждани, преди да завърти копчето, което включва коледните светлини.

Крисия бе облечена като малка Снежанка - с дълга червена рокля, бяло палто, бяла шапка и ръкавици.

Нейната преподавателка Свилена Дечева от Центъра за работа с деца пък сподели, че за нея работата с деца дава само хубави емоции и радостта да общува с много добри, и талантливи деца, каквито са разградските.

„Разградлии, обичайте си децата, грижете се за тях и направете така, че те да останат в града ни", бе апелът на Свилена Дечева преди запалването на коледните светлини.

След като миналата година, дни преди старта на участието на Крисия в „Шоуто на Слави", тя бе част от празничната програма на площада с коледна песен, тази вечер отново малка възпитаничка на Свилена Дечева покани Дядо Коледа с песен, посветена на него. Това бе шестгодишната Мария Божидарова.

Добрият старец дойде с Прасчо и Зайко - тримата са герои от коледната пиеса на Театрално-музикалния център в Разград „Коледни случки в гората". В програмата участваха и танцьори от ансамблите „Капанче" и „Лудогорче".

Градската коледна елха е висока 10 метра, украсена е с 11 000 лампички и 110 коледни топки, заради ремонт в централната част на града за пръв път е на площад „Възраждане". В градинката отсреща до Дома на учителя пък е оформен детски кът с къща на Дядо Коледа, а по ул. „Бели Лом" е разположен коледен базар.