Красотата на китайската калиграфия демонстрираха пред заинтригуваните си гости китайски и български специалисти вчера в Деня на китайската култура, който се проведе в Канев център. Всеки имаше възможност да се опита да изрисува китайски елементи, както и да напише послание за спомен от празника под напътствията на опитни калиграфи.
Възелчета за щастие, гривни и талисмани във формата на пеперуди и водни кончета изработваха китайки от копринени конци. Гостите можеха сами да завържат щастието си на възелче, както и да си купят различните фигурки от възли за символичния 1 лев.
Демонстрирано бе и традиционното китайско изкуство за изрязване на декоративни силуети от хартия. Хартиените фигури се използват за украса на домовете, а много често се подаряват и на млади семейства с пожелание за дълъг съвместен живот. Част от тях ще бъдат продадени, а събраните пари ще се използват за деца.
Пъстрата програма на празненството беше допълнена и от танц на дракона, ревю на китайско традиционно облекло, древна китайска поезия, китайски песни, викторина.