Участъкът от пътя, който свързва бул. „Трети март“ с улица „Адмирал Рождественски“, е рухнал вчера сутринта. Бордюрът и голяма част от пътната настилка са се откъснали и са се срутили в двора на една от къщите. За това сигнализира наш читател, който коментира, че пътят е в лошо състояние и неведнъж са подавали сигнали, защото се опасяват и за къщите си. Той сподели, че от млекозавода постоянно изливат води и това е допринесло за разрухата на пътя. Жителите в района настояват да бъде ограничено и движението на тежкотоварни автомобили по тясната улица.
Веднага са взети мерки и пътят е затворен, а опасният участък е обезопасен с лентички. Шефът на общинската дирекция „Сигурност и управление при кризи“ Спасимир Димитров каза, че още тази седмица ще бъде свикана комисия, която да даде становише за по-нататъшни действия.
Пътят от кръговото до моста на Янтра към Бяла също поддаде заради пропаднала подпорна стена. Хлътнала е около 1/3 от платното в отсечка от 30-40 метра. Заради аварийната ситуация от вчера там е въведена забрана за преминаване на товарни автомобили с тегло над 10 тона. Така пътуващите към Попово камиони трябва да ползват обходния маршрут през Борово и Пет Кладенци, съобщиха от Община Бяла.