Зала „Дунав“ ще бъде домакин утре от 20 часа на галата „Нощта на боевете“. Срещи на ринга ще си дадат гръцки и русенски бойци. В навечерието на турнира „Утро“ разговаря с именития майстор в свободните боеве Светлозар Савов, който е един от организаторите на шоуто.

- Г-н Савов, докъде стигнахте с организацията?
- Вече сме на финалната права. С Емил Захариев положихме страшно много усилия състезанието да стане факт точно в Русе, тъй като тази публика, която считам за моя и родна, заслужава да стане свидетел на зрелищни двубои. Междувременно билетите вече са в продажба. Касите в зала „Дунав“ ще работят днес от 13 до 18 часа, както и утре от 13 до самото начало на срещите.
- С каква цена ще са те?
- 15 лева.
- Какво очаквате от тези двубои?
- На практика Русе ще защитава честта на България срещу отбора на Гърция. Българската школа се развива с всяка година и нашите съперници ще трябва да се потрудят доста. Освен това феновете ще ни помогнат много. Гостите от Гърция вече са тук, кантарът ще се състои днес от 18 часа в мол „Русе“. Очаквам шоу, както е и идеята на организаторите. Впрочем, главен съдия ще е бургазлията Пламен Петров-Легендата.
- Разбрахме, че вие ще се биете на 20 декември в Любляна със словенеца Марко Дрмонжич. Как върви подготовката?
- Организацията на русенската „Нощ на боевете“ ми отне много време. Ето, днес /вчера/ трябваше да бъда на сутрешна тренировка, но я отложих, защото пак трябваше да тичам по уреждане на организационни въпроси. Надявам се да наваксам изоставането и да спечеля победа.
- Какво знаете за Дрмонжич?
- Знам, че е много добър боец. Няма да бъде лесно. Но нали знаете  - в спорт като нашия няма лесно.