Ще обсъдя с комисията по безопасност на движението да премахнем дърветата по пътя Русе-Бяла. Това съобщи вчера областният управител Стефко Бурджиев и допълни, че няма случай на контакт на превозно средство с дърво, в който да няма поне един загинал. Той нарече участъка Русе-Бяла „гробището на България“ и допълни, че по думите на хора, които са присъствали на разговора с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, този пътен участък ще влезе приоритетно в плановете на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще бъде най-малко трилентов.
Искам да намеря съгласие с еколози, с горското стопанство и пътноподдържащите фирми да съумеят да разчистят дърветата. Поне 50% от фаталните случаи нямаше да ги има, ако тези дървета ги няма, каза областният управител.
Бурджиев посочи, че ако успеят да убедят премиера Бойко Борисов и правителството и започне усвояването на банкетите, дърветата ще бъдат премахнати. Той допълни, че ако този процес се управлява, ще се добие дървен материал, който може да бъде оползотворен за благото на обществото.
Дискусията за премахването на дърветата ще започне веднага след Нова година.