Миещ колата си на улицата мъж станал жертва на словесна, а след това и на физическа атака от страна на двама роднини.
Случаят се точи по съдебни инстанции още от 2009 година. Според прокуратурата отношенията между комшиите от Долапите били приятелски, докато двамата обвинени в хулиганство мъже не подали сигнал в Общината, че съседът им си ремонтира гаража и вдига шум. Докато в един августовски следобед човекът си миел фолксвагена, край него спрял Й.М. и го попитал дали знае нещо за одрасканата му кола. Мъжът обяснил, че не е запознат, но тъй като шофьорът предполагал, че именно той му е надрал автомобила, директно му праснал един юмрук в лицето. Боят продължил с ритници и юмруци, докато на място не дошъл и зетят на нападателя И.И. Той се включил в мелето и заедно с ударите двамата псували, обиждали и се заканвали на жертвата си.
Макар случката да била наблюдавана от сеирджии, част от тях не се намесили в разтърваване на побойниците. Боят все пак бил прекратен, но екшън сцената тепърва се разгоряла. Мъжът с надрасканата кола се качил в джипа си, рязко потеглил назад и блъснал фолксвагена на жертвата, сочи държавното обвинение. На място дошла приятелката на набития, която го заварила в обляно от кръв лице, и веднага отнесла закани как и на нея няма да й се размине. Минути по-късно агресивният мъж вече имал мотика в ръцете си и я вдигнал към главата на жената. До още кръв не се стигнало и скоро екшънът приключил с думите на нападателя „Ще ви изселя, ще ви запаля къщата, аз съм човекът с парите“.
В крайна сметка нервакът бе наказан с половин година условно и три години изпитателен срок за побоя, ругатните на публично място и заканата с мотика в ръце към приятелката на набития. Съучастникът му пък получи само 1000 лева глоба. Двамата ще трябва да платят 1000 лева компенсация на бития мъж. Й.М. ще плати и 500 лева обезщетение на приятелката на пострадалия. Присъдата е само на първа инстанция.