Пасажерът „Хайнрих Хайне“ на „Дунав Турс“ АД ще се използва за хотел по време на провеждащата се в Страсбург редовна сесия на Европейския парламент. Корабът е акостирал в пристанището след успешен круиз с британски туристи, който е започнал от немския град Кьолн.
„Персоналът на корабите на „Дунав Турс“ е добре подготвен, за да посреща гости от различни страни. Условията на борда на пасажерите са отлични, а готвачите предлагат кухня от различни региони на Европа и така можем да задоволим и най-високите изисквания на гостите си“, казва изпълнителният директор на туроператора Катя Стоянова.
През декември българският флаг ще се развява по реките Дунав, Рейн и Майн. „Елегант Лейди“ и „Ариана“ ще возят на тридневни круизи пътници за коледните базари в Нюрнберг, Регенсбург, Кьолн и Кобленц.  „Хайнрих Хайне“ отново е ангажиран от руска фирма от Санкт Петербург за посрещане на Нова година и руската Коледа на 6 януари. Пътуването започва от Базел и приключва в Амстердам. Немските туристи остават традиционалисти и ще отворят шампанското по маршрута Пасау-Будапеща-Пасау на борда на кораба „Ариана“.