Паметната плоча за автора на „Върви, народе възродени“ Стоян Михайловски вече е върната на старото си място - блокът, построен на мястото на къщата, в която е живял големият писател, мислител и общественик.
Както „Утро“ писа, преди около месец възпоменателният знак бе свален от блока на улица „Константин Димчев“6 в Русе заради предприето от собствениците на жилището саниране. Тогава у живеещи и работещи наоколо хора остана впечатлението, че всичко се прави тихомълком и плочата ще потъне в нечие мазе и те се обърнаха към „Утро“. Домоуправителката, на чиято стена и била поставена плочата, заяви, че има идея тя да бъде реставрирана и да се помисли за намирането на ново по-подходящо място за нея. Опасенията й бяха, че плочата е много тежка и няма как да се монтира на стена с 10 см изолация.
След проведената по нейна инициатива среща с кмета на Русе Пламен Стоилов и главния архитект Живка Бочуковска обаче живеещите в блока са решили да изчистят плочата и да я върнат там, където е била. Причината - за промяна на мястото трябвада се мине през дълга процедура, която да приключи с решение на Общинския съвет.