Доволен съм от решението на съда. Това е заслужен край на едно посегателство срещу доброто ми име и от изхода на делото се вижда, че съдът работи. Претърпях негативно отношение най-малко от хилядите граждани на Русе, които много лесно могат да повярват на подобни изказвания. Това заяви за „Утро“ бившият главен архитект на Русе Симеон Рангелов, който окончателно спечели процеса за клевета срещу Гинка Танкова.
До него се стигна, след като в интервю за телевизия „Кис 13“ Танкова определи арх.Рангелов като част от организирана престъпна група, която се сдобива с имоти. Когато се наложи да защити твърденията си в съда, клеветницата не успя да извади нито един факт и бе осъдена на 6000 лева глоба. Освен това ще трябва да изтърпи и обществено порицание чрез прочитане на присъдата по същата телевизия „Кис 13“, в чието студио е престъпен законът.
Самият аз не съм си позволявал да давам оценки или квалификации за никого, докато мен често ме разнасят по медиите. Затова искам да се знае, че съм готов да водя и да печеля и други дела за клевета, ако някой продължи да се упражнява на мой гръб, предупреди арх.Рангелов.