Удар на Григор Димитров бе избран за №1 сред най-атрактивните изпълнения за годината.

Анкетата бе организирана онлайн от Tennis.tv и най-добрият български тенисист получи 76% от гласовете за това, което показа на зрителите в мача с Ернестс Гулбис (Лат) в третия кръг на турнира от серията “Мастърс 1000” в Индиън Уелс, Калифорния.

Далеч назад в класирането са следващите две предложения на тв канала. Рекордьорът по титли от “Големият шлем” Роджър Федерер (Швейц) е втори с хотшот от мача с Новак Джокович (Сър) в Монте Карло (6,8%), следван от Рафаел Надал (Исп) за изпълнението му отново срещу Новак, но в Маями (4,8%).

Естественият талант на Димитров и атрактивните удари, които му идват отвътре и ги прави с удивителна лекота, отдавна са популярна тема в професионалния тенис. Този сезон Григор наистина показа много от способностите си и това е повод на френския телевизионен канал Beinsports да направи класация за топ 5 на hotshots на първата ракета на България за тази година.

Ето и подреждането: 1. Ударите зад гърба и между краката срещу Джек Сок (САЩ) в Стокхолм. 2. Изпълненията и връщането на невъзможни топки срещу Анди Мъри (Шот) от полуфинала в Акапулко (този мач е №5 за най-добрите за сезона според сайта на АТП). 3. Мачът с Вашек Поспишил (Кан) в Базел. 4. Споменатият вече удар в двубоя с Гулбис в Индиън Уелс. 5. Здравото тичане, за да спаси топки срещу германския ветеран Томи Хаас в Рим.