Паркирано пред автогарата рено изневиделица тръгнало на заден, преминало през платното на бул.“Мидия Енос“ и спряло в паркирано отсреща ауди.
Случаят е от 25 юни. От ситуацията се изненадал дори собственикът на реното, тъй като не открил колата си на мястото, на което я паркирал, а се оказало, че тя е на метри и то блъсната в друг автомобил. Той не сметнал за необходимо да поема отговорност за случилото се и набързо се качил в колата и потеглил. А най-вероятно причина за самоволното потегляне на реното е не магия, а разсеяност от страна на шофьора, който нито дръпнал ръчната спирачка, нито оставил на скорост паркирания автомобил.
На следващия ден собственикът на блъснатото ауди видял пораженията по колата си, а от очевидец на инцидента узнал какво се е случило. Разбрал и че друг присъстващ на катастрофата гражданин направил снимка на произшествието и подал сигнал в полицията. Още същия ден униформените стигнали до шофьора на реното и му съставили два акта, които той оспори в съда. Едното от наказателните постановления бе отменено, но несъобразителният водач не се размина от 50 лева глоба и забрана да шофира за срок от 1 месец. Решението може да се обжалва и пред още една инстанция.