С посещение в наводненото в началото на седмицата заради скъсана дига на Русенски Лом село Красен е започнал вторият мандат на Стефко Бурджиев начело на областта.
Нищо не е направено за пострадалите хора, системата за защита на населението изисква по-сериозни занимания, посочи специалистът по ефективна защита и действия при бедствия и аварии.
Тази превенция е една от задачите на новия областен управител, а другата му непосредствена работа ще бъде преглед на подготовката на областта за екстремални зимни условия, обави той при вчерашното си официално встъпване в длъжност. В по-дългосрочен план Бурджиев се ангажира да довърши и започнатите проекти, сред които градската железница, екоселището в квартал „Образцов чифлик“.
Вълнуващ момент е, че се връщам за втори път в този кабинет и при хора, които работят добре. Ще направя всичко възможно достиженията на администрацията да се множат и да се запази високото й ниво, каза новият областен управител и благодари на предшественика си Симеон Иванов, че е успял да приведе администрацията през сложен период хармонично и без сътресения. Най-младият управител на областта ще се върне на придишния си пост - главен секретар на областната администрация.
Новият областен управител бе уважен и от кмета Пламен Стоилов, заместникът му Иван Григоров, председателя на Общинския съвет Васил Пенчев и депутата Свилен Иванов, които му пожелаха успешна работа в името на Русе и областта.
Бурджиев няма да се откъсне от академичната среда. Той ще продължи да води лекции в университета и да бъде председател на Регионалния академичен център.