Баскетболистките на „Дунав 8806“ отпътуваха вчера за Хасково, където ще играят днес от 17. 30 час дерби мач за първенство на Националната лига. В групата на русенки отново не попаднаха две основни състезателки - Радостина Димитрова и Цветомира Шаренкапова. И двете са със здравословни проблеми. По програма преди мача избраничките на старши треньора Георги Божков ще направят две тренировки в хасковската зала „Дружба“. Двубоят е от 17.30 часа.
„Мачът е еднакво важен и за двата тима. Считам, че дори е по-важен за отбора на домакините, тъй като те са в отлична ситуация след 5 поредни победи. Напрежението при тях със сигурност ще е по-голямо, защото ако загубят, ще им се пообъркат плановете“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков.
На въпроса дали има идея как може да бъде спряна развихрилата се американска звезда на домакините Сиера Уорън, той отговори, че има разработен план.
„Друг е въпросът, дали той ще проработи“, каза Божков, който успя вече да неутрализира преди две седмици също много силната американка на „Монтана“ Кортни Дювър.
„Утро“ го попита още дали се работи по привличане на още една баскетболистка предвид освобождаването на Латриша Лъвингс.
Той обясни, че въпросът със селекциониране на такава състезателка се обсъжда по принцип, но ако това се случи, ще е по Коледа или малко след Нова година.
В другите два мача от 6-ия кръг „Нефтохимик“ ще бъде домакин на „Рилски спортист“, а „Монтана“ ще гостува на „Левски“.