Билетите за най-новия спектакъл на „Лорд ъф дъ денс“ в „Арена Русе“ на 4 октомври 2015 година ще бъдат пуснати в продажба от понеделник, а средната им цена е 35-40 лева. Това съобщи един от организаторите на спектакъла Мартин Стоянов на пресконференция по повод първото събитие, за което новата зала е подписала договор.
Цените са най-ниски на пазара в Европа и се очакват посетители от съседните градове и дори от Букурещ, защото там средната цена на билета е 50 лева. Билети могат да се закупят от магазините в мрежата на „Ивентим“: „Теленор“, „Техномаркет“, бензиностанции „ОМВ“, „Офис уан“ или онлайн. Ценовите категории са от 15 до 70 лева и ограничен брой билети от 100 лв. Спектакълът ще е с продължителност 90-120 минути без антракт.
Вътрешното оформление на залата е на добро ниво, а изграждането се движи по график, увериха мениджърите на залата Иван Драндийски и Борислав Велков. В началото на март всичко ще бъде готово, а официалното откриване ще бъде на 6 май - празника на Русе.
Новата зала ще промени визията на Русе и ще застанем редом до големите дунавски градове, които имат модерни и бизнес ориентирани закрити спортно-развлекателни съоръжения, каза кметът Пламен Стоилов. Той сподели, че една от най-големите болки на русенци била липсата на спортна зала и допълни, че това е бил най-трудният проект, за който е трябвало да намери начин на решение, докато е кмет. Стоилов посочи, че Русе е първият град с публично-частен проект, който е на път да завърши успешно, а мениджърите на залата го подкрепиха. Има доста труд и нерви до финала, но вярвам, че ще успеем да спазим сроковете и Арена Русе ще бъде събитието и обектът на годината в Русе през 2015, каза още кметът.
След отварянето залата ще бъде домакин на всякакви спортни събития с изключение на лека атлетика, културни и развлекателни мероприятия, циркови спектакли, спектакли на „Дисни“. Вече се водят преговори и със световноизвестни звезди и групи за изяви след октомври 2015 година. Арена Русе ще е с капацитет 5100 седящи места, от които 108 първокласни, а при различни събития на терен ще могат да се разполагат допълнителни 1200 седящи места. 7 луксозни ВИП ложи ще бъдат осигурени за комфорта на гостите, от които 1 президентска ложа с 43 места. Мениджърите обясниха, че е можело залата да е и с по-голям капацитет, но те са решили да осигурят повече комфорт на посетителите и да има по-голямо разстояние между седалките.
Друг важен критерий от плана за развитие на залата е сигурността на посетителите и ползвателите. Предвидено е да бъде изграден паркинг за коли и за велосипеди. Относно подземния паркинг Стоилов коментира, че ще се решава приоритетно с помощта на правителството до края на следващата година. Освен основната арена залата ще разполага и с две тренировъчни зали, като амбицията на мениджърите е графикът й да бъде максимално запълнен.