Къща в Долапите два пъти за 18 дни е атакувана от мъж, който иска да отмъсти на родителите на изгората си, защото е отказала да живее с него.
В сряда в 9 часа от прозореца на набелязаната къща в района на казаните за изваряване на ракия започнал да излиза дим. Съседи веднага подали сигнал на тел.122 и пристигнали два автомобила на пожарната. След като влезли в къщата, огнеборците видели, че тлее мокетът и веднага го загасили.
Огледът на място от полицаи от участъка в Средна кула показал, че някой е счупил прозореца, влязъл е в стаята, разлял е запалима течност е и драснал клечката, съобщиха вчера от пресцентъра на ОДМВР. По случая е образувано досъдебно производство за умишлен палеж.
Проверка на „Утро“ установи, че това е една от трите къщи, чиито прозорци бяха пробити със сачми на 9 ноември вечерта. Тогава от полицията казаха, че най-вероятно някой е обстрелвал сградите с въздушна пушка.
„Никаква въздушна пушка не е това, а самоделка, която избухна пред гаража на къщата ми, разлетелите се парчета натрошиха един мой прозорец, друг на съседите отсреща и два на съседната сграда“, каза вчера Татяна Нарова, собственичка къщата, в която е направен опитът за палеж. По думите й двата саботажа са дело на 32-годишен мъж от Долапите, с когото дъщеря й се разделила.
„Тя живее с него от години, но когато зет ми се напие или дрогира, я е подлагал на системен тормоз. Стигало се е дотам, че в пияно състояние я е пребивал до посиняване пред децата им, а като изтрезнее я карал да сложи слънчеви очила и я извеждал на разходка за пред хората в Долапите“, обясни разтревожената майка, която много късно е научила за издевателствата над 27-годишната й дъщеря.
Тъй като зетят не работел, накарал момичето да отиде в Белгия и да печели пари като гледачка на възрастна жена.
„В разговорите им по скайп обаче дъщеря ми, която явно вече е прогледнала, му написала, че повече няма да живее с него и той започна да ми отмъщава“, посочи Татяна. За целта той поръчвал безчинствата на наркоман, който е съсед на Нарова.
„Този първо взриви самоделката, но като не успя да ми нанесе големи щети, разруши паметника на гроба на баща ми. Като видя, че и това не ме уплаши, в сряда се покатерил на плочата на гаража, строшил стъклото на прозореца, влязъл вътре, заключил входната врата на къщата отвътре, за да не може възрастната ми майка да влезе, полял мокета със запалима течност и го запалил. После излязъл пак през строшения прозорец и избягал. Ако не бяха съседите да видят дима, щяхме да изгорим“, нареждаше Нарова.
В сряда сутринта тя тръгнала на работа в града, без да заключва къщата, тъй като майка й е на долния етаж. Около 9.30 часа бабата й се обадила да се върне, че къщата гори. „Дойдох веднага с такси и посочих на полицаите кой може да е злосторникът. Те задържаха зет ми, като поръчител на саботажите, наркоманът, който прави зулумите и приятелката му, но какво ме топли това, след като след 24 часа ще ги пуснат и безчинствата им ще продължат“, каза Татяна Нарова. И допълни, че е сигурна, че точно наркоманът е подпалил къщата, тъй като предния ден следобед го видяла да седи на плочата на гаража и да се мъчи да разбие прозореца. Нейната поява обаче го стреснала и той избягал.