32-годишен мъж признал пред полицията, че е начупил прозорците на къщата на бившата си тъща. 
Ядосаният зет, който живеел около Велико Търново, се вдигнал заедно със свой приятел и на 17 юни вечерта отишъл да отмъщава на бившата рода в Баниска. Въоръжил се с дървен кол, с който счупил 5 прозореца и вратата на къщата. На следващия ден тъщата сигнализирала полицията, а огненият зет вероятно ще отиде на съд за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, като може да бъде осъден на 5 години лишаване от свобода.
Семейството скоро се преместило от габровския край в Баниска. Повечето жители на селото все още не са се сближили с новодошлите и дори не знаят коя е жената, заради която се е стигнало до погрома. 
И друг инцидент в Баниска е разкрит от двемогилските полицаи. Заловен е 21-годишен младеж от Бяла, който обрал в края на януари необитаема къща. Собствениците й живеели в чужбина и затова хората в селото се изненадали, когато посред зима видели един от прозорците отворен. Кметицата подала сигнал в полицията и се оказало, че от къщата са откраднати 2 ЛСД телевизора, 2 таблета и един лаптоп.