Търговски партньори и приятели събра в четвъртък вечерта Винарска изба Нисово за представяне на млади вина реколта 2014. Събитието се проведе във фирмения магазин на бул. „Цар Освободител“ на неслучайната дата 20 ноември, когато в цял свят се посреща новото Божоле. За дегустацията ръководителят на винопроизводството Емил Райнов и екипът му от технолози предложиха четири сорта млади вина, които само допреди няколко седмици са тежали по лозята във вид на чепки грозде - Совиньон Блан, Мускат, Мерло и Каберне Фран. Деня на младото вино избата отбелязва за втора година и планира да превърне честването му в традиция.
Изба Нисово е проектирана от Димчо Райнов, който използва дългогодишния си опит в бранша, за да създаде перфектното съчетание от специално отглеждани лозови масиви и модерни технологии. Винарната произвежда   висококачествени червени, бели вина и розе, които през  последните години бързо печелят признание и пазарни позиции не само у нас, но и в чужбина.
Само през последната година избата може да се похвали с  множество международни отличия: сребърни медали за „Horse Valley  Chardonnay“ и „Horse Valley  Меrlot“ от престижния конкурс SELECTIONS MONDIALES DES VINS в Канада; сребърни медали за „Horse Valley Sauvignon Blanc“, „Horse Valley Reserve“ и „Merlot Raynoff“ от AWC VIENNA, AWARD 2014; бронозов медал за „Muscat Raynoff“ от „Мuscats du Monde 2014“ във Франция.
За Изба Нисово качеството е на първо място. Отглеждат се само френски сортове, с които технолозите експериментират и следят тяхното развитие през годините,  с една единствена цел да произведат вина с изключителен характер. 90% от грижите за лозята се извършват на ръка, за да се намали максимално технологичният натиск. От белите сортове емблематичен за избата е Совиньон Блан, a от червените Каберне Фран.
Когато гроздето достигне оптимална зрялост, започва гроздоберът в прохладните сутрешни часове. Така се запазват максимално ароматните качества на всеки сорт. Близостта на избата до лозовите масиви е голямо предимство, а за високото качество допринасят  уникалната природа и благоприятният климат на Природен парк Русенски Лом. Правилното отглеждане на лозята и качеството на добива в избата е поверено на Христомир Райнов.
За да се поддържа възможно най-високо качество, се осигурява напълно затворен цикъл от производството на грозде до бутилирането на вината. Съвременната техника, с която Изба Нисово разполага, дава възможност на екипа от технолози да създава висококачествени вина  притежаващи много добре изразена сортова специфика.
Технологичният подход към всеки сорт е строго индивидуален с цел да се постигнат характеристики, специфични за конкретния сорт и реколта. Избата разполага с лаборатория, ферментационен и бутилиращ цех, избено помещение и две дегустационни зали. Вината отлежават във френски дъбови бъчви, които деликатно омекотяват и трайно допълват вкуса на виното.
Тази година природата не бе благосклонна към винопроизводителите. Лошото и дъждовно лято, късния гроздобер намалиха както добивите, така и качеството на реколтата не само в България, но и в цяла Европа. На фона на всички природни катаклизми ние можем да се поздравим с добра и качествена реколта, която сме убедени, че ще е в основата на хубави вина, заяви Димчо Райнов.