Спектакълът „Аида“ на русенската опера в постановка на режисьора Огнян Драганов ще бъде представен на 19 ноември във Велико Търново. Ден по-късно ще го видят и русенци на сцената на операта.
Постановката на „Аида“ е копродукция с музикалния фестивал „Моцартови празници“ в Правец. Неговото премиерно изпълнение беше миналата година и беше белязано от творчески синхрон на класически решения и ред артистични провокации. Главните герои сменят повече от три костюма, създадени от италианския сценограф Салваторе Русо.
Диригент на спектакъла ще бъде талантливият млад италианец Роберто Рега. Съзвездие от оперни гласове ще изпълнят главните роли - Владислава Гарвалова ще се представи в ролята на Аида във Велико Търново, а Линка Стоянова - в Русе, Стоян Даскалов ще им партнира в ролята на Радамес, Адриана Николова ще видим в ролята на Амнерис, Венцеслав Анастасов ще участва в ролята на Амонасро, Рамфис ще бъде пресъздаден от Пламен Бейков, Стоян Стоянджов ще се представи в ролята на Фараона, Теодора Чукурска ще се появи в мистичната роля на Жрицата.