Нов жилищен корпус в Дома за възрастни хора с деменции „Приста“ ще даде подслон на 24 души. Вчера бе направена първа копка на строежа, при който ще бъдат изградени 12 двойни стаи със санитарни възли, медицински кабинет и модерни обслужващи помещения на стойност 290 00 лева.
Средствата са осигурени благодарение на общите усилия на Общината и доброто управление на социалната услуга. Не се разкриват нови места, не се разширява капацитетът на дома, а се осигуряват по-добри условия, защото към настоящия момент условията не отговарят на необходимите стандарти за качество на предоставяната услуга, обясни шефката на общинска социална дирекция Мариела Личева. В момента в дом „Приста“ са настанени 120 души, а други 100 чакат ред.
Няма нищо по-хубаво от това да се дава старт на едно ново строителство, а такова в този дом не е имало от 50 години. Социалните услуги са важни, защото в живота се случват много превратности. Ако ги няма тези домове и служителите с огромни сърца, много хора биха страдали, че техните близки нямат добри условия за живот, каза кметът Пламен Стоилов и сподели, че е имал близък, настанен в този дом.