Ресторант „Зад Стената“ вече разполага с почти удвоена бройка на местата за посетители. Времето застудя и градината, която е един притегателен център за нашите гости, за съжаление, все по-малко може да се използва, казват стопаните на едно от най-харесваните в Русе заведения. Но затова пък вече са готови новите зали във вътрешността на красивата русенска сграда, които вече са ремонтирани и реставрирани, за да посрещнат в уютна романтична обстановка ценителите на истинското гостоприемство.
Разчупените пространства предлагат разнообразни възможности за различни по характер и по брой компании. В една от основните зали, които вече са готови, няколко маси могат да се съберат и да се подредят като голяма квадратна маса за официални събития. В друга от по-малките зали пространството не е голямо, но затова пък предлага възможност за уединение, за необезпокоявани разговори, за делови разговори, съпътствани от вкусна храна и добро настроение.
В момента общо разполагаме със 100 места, обясняват от ресторанта. И веднага добавят, че така ще могат да посрещнат за предстоящите празници, които изобилстват през последния месец на годината, повече русенци, които изберат именно тук да направят своите корпоративни, семейни или приятелски тържества.
Вече се приемат заявки за новогодишните празници
както и за другите дати в декемврийския календар, които са поводи за весели сбирки - Никулден, 8 декември и други хубави поводи. Уютната обстановка в ресторанта, която е създадена благодарение на отличния вкус на собствениците, съчетали духа на сдържан аристократизъм с точно премерен усет за стил, позволява едновременно да се чувстваш достатъчно свободно, но и да се радваш на това, че не си у дома, а в по-различно и празнично пространство, където всичко ти дава да разбереш, че си специален. От красиво аранжираните маси и красивите детайли в интериора до живата музика, която всяка вечер внася допълнително романтика на български, италиански, испански шлагери от по-предишно и по-ново време.
Но, разбира се, основният притегателен акцент, който за кратко време направи от „Зад Стената“ любимо място за много русенци, е кухнята. Което си е напълно обяснимо - вън от всякакво съмнение, храната е тази, която прави един ресторант търсен и предпочитан. Вкусните предложения, които съдържа менюто на заведението, са както популярни и харесвани ястия от българската и европейската кухня, така и от една друга кулинарна традиция, която уж се смята за известна и позната, но се оказва, че тепърва има какво да се открива в нея. Става дума за
турската кухня, до съвършенствата на която русенци могат да се докоснат
именно в ресторанта на улица „Христо Г.Данов“.
Майстор Неджми, който от двадесет години се е специализирал тъкмо в сферата на оригиналните турски изкушения /това е работил и в Германия, където е записал не една и две години от трудовата си биография/, е магьосникът в кухнята на ресторанта. Той владее точните пропорции на продуктите, за да се получи истински ароматен Али назик кебап - телешко месо, грижливо положено върху подложка от разбит патладжан и изцедено кисело мляко, прословутият Адънъ кебап или не по-малко изкусителният Бейти кебап, както и други ориенталски чудесии. В ресторант „Зад Стената“ русенци могат да разберат защо не само в Ориента, но и в цяла Англия, например, е толкова много обичан хумусът - разбира се, че не става дума за почвения слой в градината или в саксиите, а за онова изкушение от нахут и тахан, в което са прибавени овкусители като зехтин, чесън, червен пипер. Пак тук гостите ще установят на практика
защо гурмани от различни държави по света си облизват пръстите
от разядките с романтичните названия езме или хайдари. Пилафът, за който също мнозина са чували, че е сред задължително любимите, също се готви, като стриктно се спазват най-важните правила, датиращи от векове. Не бива да се пропуска също впечатляващият Йогортлу кебап /аналогичен на прочутия Искандар кебап, но все пак, по-различен от него/, Касап кюфтето, нито пък Хюрем кебап или Сарма бейти кебапът, на който чесънът, цеденото мляко и булгурът придават изумителен аромат.
За тези, които още не са намерили време да прекарат една запомняща се вечер в ресторанта, но пък са опитали обедното меню, едва ли са необходими специални покани. По обед тук се предлагат по четири ястия - с телешко, с пилешко, със свинско и постно, както и два-три вида супи. И има две неща, които всеки ден могат да се намерят в „Зад Стената“. Едното е крем супата от червена леща, която на турски носи звучното име „Мерджемеки чорбасъ“, а другото - мляко с ориз.
Който обаче разполага с повечко време от една скромна обедна почивка или има специален повод, може да се довери на ресторант „Зад Стената“. Сред специалитетите на заведението са шишовете - агнешки или телешки, които се приготвят на специалното барбекю в двора. В интерес на истината, трябва да отбележим, че
пещите са две - едната, с красив меден навес
е само за изкушенията от турската кухня, а другата - за останалите. Не бива да се смесват ароматите на различните кухни, а освен това не бива да се приготвя агнешко на същата скара, където е цвърчало свинско, обясняват от ресторанта. И посочват още нещо, което със сигурност впечатлява посетителите - специалната витрина, където е изложено месото, от което се приготвят ястията. Така всеки може да се увери, че продуктите - пилешко, агнешко, телешко или свинско - са наистина пресни и качествени и да посочи точно това, което иска след малко да получи в чинията си. И когато към това се прибавят и турски хляб, изпечен също на пещ, удоволствието става наистина приказно.  
А дойде ли ред на десертите, всички разтревожени за здравословното си хранене последователи на диети трябва да забравят за режима си поне за няколко часа. Защото няма как да устоят на оригиналното турско кюнефе, което се приготвя със специално сирене, доставено нарочно от далечния град Хатай. Баклавата се приготвя по оригинална рецепта, другото вълшебство, което заслужава специално внимание, се нарича казандиби, а млякото с ориз тук го сервират, след като е приготвено ...на пещ! Към това познавачите обикновено добавят и чашка ароматно турско кафе, поднесено като в приказките - и с неустоимо кубче локум. А чаят - чаят в познатите от филмите стъклени чашки тук е безплатна добавка. Някъде биха го нарекли „комплимент на заведението“. Тук просто се спазва една традиция - всичко да доставя удоволствие на клиента и да го потапя в една хармония, която да го накара да дойде отново и отново.