Русенският сервиз на „Мото-Пфое“ бе селектиран сред двайсетте най-добри в страната в традиционния конкурс  „Автомобилен сервиз на годината 2014“, провеждан от „Шел България“ и върховите горива на компанията „V-Power Nitro+“.
Успехът на русенските механици е много ценен, защото оценката им е дадена не от анонимна комисия, а чрез гласуване в интернет от хора, които са ползвали услугите им. Мащабът на постижението може най-добре да се прецени, като се вземе предвид негативизмът, който залива Мрежата.
За познавачите на бранша не е изненада, че сервизът на „Мото-Пфое“ на бул.“Липник“ намира място в елита. Специалистите на представителството на „Форд“, „Волво“ и „Ягуар“ са висококвалифицирани, преминали са различни обучения, разполагат с цялата необходима за поддръжка и ремонт на автомобили техника. Радетел за стриктно спазване на всички изисквания при обслужване и поправки на автомобилите е и управителят на представителството Валери Костов, който бе един от моторите за създаване на русенското сдружение „Сервизи за качество в автомобилния ремонт“.
Предстои жури от автомобилни експерти, журналисти и представители на „Шел България“ да посети всички номинирани сервизи, за да определи победителите в надпреварата. Голямата награда и призът „Сервиз на годината“ ще бъдат присъдени на един от финалистите в петте конкурсни категории - „Оторизиран сервиз на автомобилна марка“ /където е русенският представител/, „Голям мултифункционален сервиз“, „Компактен мултифункционален сервиз“, „Специализиран сервиз“ и „Близо до клиента“. Категориите съще ще имат свои първенци.
Представител на всеки от наградените сервизи ще посети научно-изследователския център на „Шел“ в Хамбург, Германия, за да се запознае с процеса на създаване и тестване на новите поколения горива и моторни масла. Организаторите от „Шел България“ са предвидили и допълнителни инициативи - служителите на сервизите, участващи във втория етап на конкурса, ще присъстват на обучение за съвременните иновации в горивата и контрола на качеството.
Кои са най-добрите автомобилни сервизи на 2014 г. ще стане ясно в началото на декември по време на церемонията „Златен волан“, организирана от реномираното списание „AutoBild“.