Към социалната комисия в парламента да действа подкомисия, която да оценява демографския ефект от всеки бъдещ закон. За това ще настоява Искрен Веселинов, който участва в изработването на правилника за работа на 43-ото Народно събрание.
Русенският депутат, който се очертава като една от основните фигури в Патриотичния фронт, заяви увереност, че Народното събрание вече няма да е придатък на правителството, а реално ще контролира и коригира работата му. И по този повод изказа притеснения от идеите на ГЕРБ да бъде ограничено времето за изказвания и да се даде възможност парламентът да заседава без кворум, като при това положение няма право да приема решения. Депутатите трябва да са в залата и да знаят какво се обсъжда, а не само да натискат копчетата при гласуване, заяви той.
В управленското споразумение по един или друг начин са включени над 50 от всички 94 точки, с които влязохме  в преговорите с ГЕРБ, по останалите имаме съгласие. Една от най-важните ни задачи е отстраняването на ДПС от власт и преграждането на пътя на обръчите му от фирми към обществените поръчки и изобщо обществения ресурс. Това вече се случва, посочи още Веселинов.