Кметът да се намеси и да разкара завинаги проститутките от района на училище „Алеко Константинов“ - за това настоява инициативният комитет на живеещите в квартала. Писмо с няколко конкретни искания ще бъде внесено днес в Общината, а копия от него ще бъдат предадени на областния управител Стефко Бурджиев и на шефа на полицията в Русе комисар Светослав Първанов. 
Искаме постоянно полицейско присъствие в района на училище „Алеко Константинов“, да се ремонтира пасарелката, която свързва квартала с центъра, да има видеокамери на подлезите и по-добро осветление по конфликтните точки на бул.“България“, каза вчера Пламен Митев от „Бъдеще за България“. Хората се надяват кметът да използва правомощията си и да издаде заповед за опазване на обществения ред, с която да помогне проститутките да бъдат трайно прогонени от района и от подлезите, които ползват, когато си хванат клиент.
След като гръмна скандалът около жриците по булеварда, които са превърнали задния двор на блок „Левента“ в „работна площадка“, полицейски патрул почти постоянно минавал оттам и ги разгонвал. Засега положението се е успокоило. Но Митев припомня, че това не е за първи път - и преди кварталът се е надигал срещу проститутките, те временно са изчезвали от обичайните си стоянки, а после са се връщали отново. „Този път искаме трайно решение на проблема“, категоричен е Митев.
Както „Утро“ писа, в понеделник започна делото на Пламен Митев срещу Община Русе именно за подлезите на „България“. Според бащата на 16-годишната Петя, която нелепо загина преди три години на булеварда, трагедията е можела да бъде избегната, ако подлезите са били поддържани в състояние хората да преминават през тях, а не да прескачат мантинелите. Още тогава родителите и съкварталците им бяха категорични, че една от основните причини за избягването на подлезите са проститутките.