Отсъствието на едно любимо място на малки и големи - стилната сладкарница „Русчук“, която допреди близо година радваше русенци на улица „Славянска“, вече не е драма за ценителите на оригинални ориенталски сладкиши. Липсата на тази чудесна сладка точка на картата на града е анулирана - сладкарницата отново отвори врати и посреща гости, но вече с обновен вид и на нов адрес.
Новият адрес на царството на турското кафе и чая, поднасян както в най-изисканите заведения в центъра на Истанбул, е улица „Николай Здравков“ №6. Като свърнете по улицата малко преди автобусната спирка „Чайка“, няма как да не забележите тротоара, който е покрит с пастелно червени плочки. А те неминуемо ще ви отведат до мястото, където е просто наложително да забравите за всякакви диети и ограничения. Защото изкушенията са повече от примамливи и дори и на най-волевите натури ще им се наложи дълго да се борят със себе си, преди най-накрая да се предадат и да си поръчат поне една миниатюрна прозрачна чашка с кремче „Кроканова фантазия“.
Впрочем, този фин десерт вече се е сдобил и с още едно име. Русенски дами на по-зряла възраст, още докато сладкарницата обитаваше помещенията на „Славянска“, го припознали като едно от незабравимите чудеса в някогашната емблематична за Русе сладкарница „Тетевен“. И затова всеки път сега, когато си го поръчват, го наричат не другояче, а именно „Тетевен“!
Кадаиф с бадеми, баклави с орехи, хрупкави бисквитки с парченца шоколад, захаросани плодове и дивни ориенталски подправки са в състояние да променят тотално настроението на посетителите в сладкарница „Русчук“ и да го вдигнат от нулата до неизмерими оптимистични висоти. Специален акцент в обновената сладкарница са ръчно изработени от майсторките в работилницата на сладкарницата шоколадови чудеса с ядки и сушени плодове. Към разнообразието в листата с тортите, произвеждани също тук и специално за сладкото заведение, се прибавят и още две по съвсем нови рецепти - сусамова торта и шоколадово парфе с малиново сладко. Правим и бутикови торти по желание и идея на клиента за специални поводи, казва собственичката Нуршен Акиф. И бърза да подчертае още една новост - всяка сутрин от 8 до 11 ч в „Русчук“ предлагат меню „Закуска“, което включва натурален сок,  чай или кафе и една закуска - ориенталско хлебче или симид, прясно опечени специално за деня и по автентична рецепта.
Макар да е трудно да си представи човек, че може да се създаде повече уют, отколкото в предишното помещение на сладкарницата, собственичката доказва, че това е напълно възможно. Стилно издържаните в познатото бяло, черно и червено интериори представляват пространства, подходящи както за приятелско кафе, така и за делова среща, но също и за романтична вечерна тортичка с коняче. Акварели на художника Огнян Балканджиев допълват атмосферата, а в единия от салоните от една от стените „звучи“ парижко настроение в стил „Мадам Коко“ - от колекция репродукции в духа на началото на 20 век. А всички, които имат въображение, отсега си мечтаят да дойде пролетта и в красивата градина на заведението да бъдат изнесени масички и столчета сред свежата зеленина - и да се почувстват като в имение в Тоскана, да речем.