Домашна рехабилитация предлага Медицински център „Медика Експерт“. Лекар по физикална и рехабилитационна медицина и кинезитерапевт посещават болния в дома му, за да изготвят индивидуална програма за неговото възстановяване и така не се налага той да ходи до центъра в ДКЦ 1 в предстоящите студени зимни месеци.
Домашната рехабилитация е изключително подходяща при пациенти с инсулт, инфаркт, Паркинсон или след операция на ръце и крака. Здравната каса поема седем дни престой в лечебно заведение за възстановяване, но това време е крайно недостатъчно за постигане на ефект. Това особено важи за хора след смяна на тазобедрена става, където рехабилитацията продължава близо 6 месеца. При пациенти с инсулт пък понякога възстановяването продължава цял живот, коментира кинезитерапевтът Александър Андреев.
Екипите са снабдени с пълен набор от мобилна апаратура за раздвижване и облекчаване на болката. Наред с процедурите те обучават както пациента да се самообслужва, така и неговите близки за необходимите грижи.
Записването за мобилните екипи по рехабилитация става на място в кабинет №122 на МЦ „Медика Експерт“ в ДКЦ 1 или на телефон 082/824 563.