Пробация вместо затвор - това е окончателната присъда на многократно осъждания Т.Д. за това, че предизвикал скандал и пребил свой познат.
Свадата избухнала в обедните часове на 14 януари, когато побойникът минал покрай площад „Оборище“ и видял, че на пейка трима негови познати сладко пиели вино и си говорели. Единият от седналите на раздумка му дължал 28 лева и кредиторът си ги поискал. Длъжникът обаче обяснил, че нямал пари и завалели гневни реплики в дух „За пиене имаш пари, а да си върнеш заема нямаш!“. Друг от компанията се намесил с оправданието, че той е купил виното, което само наляло масло в огъня и побойникът първо се заканил, че ще излее бутилката, а след това ударил една глава на защитника на борчлията. Мъжът залитнал от силния удар, от носа му шурнала кръв, но ударите продължили. Очевидци се опитали да сложат край на саморазправата, а един от тях подал сигнал на спешния телефон 112.
На първа инстанция Русенският районен съд наказа агресивния мъж с половин година затвор и обществено порицание, както и да плати 1000 лева обезщетение на набитото момче. Многократно осъжданият нападател обаче обжалва наказанието си и не сгреши - Окръжният съд замени затвора с пробация в продължение на година и половина, както и 100 часа общественополезен труд. Присъдата е окончателна.