Производител на метамфетамин е задържан на входа на Русе от Бяла при специализирана акция под ръководството на Окръжна прокуратура.
Във вторник в областната дирекция на МВР се получил сигнал, че в града ще дойде 27-годишният Н.Т. от Стражица, за да достави марихуана и метамфетамин. Според информацията „търговският пътник“ е производител на синтетична дрога и се движи с БМВ.
Автомобилът бил причакан в района на хижа „Приста“, където пред него била вдигната палка като за рутинна проверка. След спирането обаче Н.Т. разбрал, че полицията не се интересува от готовността на колата му за зимата, а от нелегалния му бизнес. Младият мъж бил закопчан с белезници, а при претърсване на автомобила му от багажника излязла скрита найлонова кесия с 530 грама марихуана. Открити са и 20 грама метамфетамин. Дрогата била предназначена за русенски дилъри, които са издирени и привикани на разпит.
Доставчикът пък е откаран в Стражица, където със съдействието на служители от местното полицейско управление е открита мини лаборатория за производство на  метамфетамин. Иззети са 68 кг прекурсори, стъклени колби, мерителни чаши, шлаухи, пособия за разтегляне, пластмасови лъжички, противопрахова маска, голям брой таблетки с неустановен произход в полиетиленов плик, празни шишета с надпис „Тулол“ и други средства за производство на синтетични наркотици.
Н.Т. е задържан в русенския арест. Срещу него е повдигнато обвинение за производство, държане и превозване на наркотици, което се наказва със затвор от 3 до 15 години и глоба от 50 000 до 100 000 лева.