Концертната програма „Последен урок“ с посвещение на 100-годишнината на великия български певец Борис Христов ще бъде представена и в Русе. Както е известно, 2014-а бе обявена от ЮНЕСКО за Година на Борис Христов.
Последният ученик на световно признатия бас - солистът на Русенската опера Пламен Бейков, и пианистката Божена Иванова впечатлиха с тази програма публиката в много български градове, включително и софийската. Те представиха своя поклон пред всепризнатия български бас в концертни зали, храмове и импровизирани сцени. В петък, 7 ноември, от 19 ч в оперното фоайе двамата артисти очакват и русенските ценители на изкуството на големия талант и изключителен по дух българин.
Музикалните изпълнения се редуват с разказ и спомени на Пламен Бейков от уроците на Борис Христов в Академията за изкуствата и култура в Рим. Бейков споделя и ценни вокални и житейски съвети и препоръки на своя учител, които илюстрира с музика, изучавана и интерпретирана под ръководството на маестрото. Зрителите ще видят и мултимедийна експозиция от малко известни фотографии, репродукции и ръкописи от архивите на музея „Борис Христов“ в София.