Русенският клуб по триатлон „Делян“ завърши достойно сезона, печелейки 13 медала на откритото първенство на Румъния. В столицата на северната ни съседка Букурещ се проведоха стартове по бягане, дуатлон (бягане-колоездене-бягане) и щафети за отбори от родители и деца.
Две шампионски титли в състезанието грабна Даниел Василев от СОУ „Хр.Ботев“ в групата от 9 до 11 г. Той финишира първи в бягането на 1 км и бе най-бърз в дуатлона (660 метра - 1 км - 660 метра).
Два бронзови медала за „Далян“ донесе младата звезда Дарен Кирилов във възрастовата група между 6 и 8 години. Ученикът на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, който през лятото стана европейски шампион по триатлон, завърши трети и в двете дисциплини.
Златен и бронзов медал спечели братът на Дарен - Любим Кирилов, който също учи в училището по изкуствата. Във възрастовата група 12-14 години той бе най-бърз в дуатлона на дистанции 1 км - 3км - 1км, а в бягането на 1 км завърши трети. В същата възрастова група в дуатлона Александър Стойчев (АЕГ) стана втори, а Александра Андонова (училище по изкуствата) - трета.
Най-забавната част от първенството се оказаха семейните игри, където надпреварата се води между семейства, с участието на децата-състезатели и родителите им. Тук щафетите на „Делян“ заеха първите три места в стартовете 2+1 (2 родители +1 дете), а в другите две дисциплини - 1+1 и 2+2, заеха третите места.