Областната структура на ГЕРБ в Русе излезе с декларация в подкрепа на Делян Добрев, който по-рано заяви, че подава оставка от всички заемани постове, напуска парламента и политиката. Подобни документи разпространиха и други областни организации на партията. Бившият министър на икономиката и енергетиката и действащ шеф на парламентарната енергийна комисия и областен координатор на ГЕРБ в Хасково обяви решението си след скандала в родния му град, довел до разграничаването на ГЕРБ от издигнатия от партията кмет Добри Беливанов. Той пък контраатакува с открито писмо, в което обвини Добрев в безогледно кадруване и опит да управлява чрез назначените от него хора. 
„Ние, народните представители от политическа партия ГЕРБ, областното ръководство на политическа партия ГЕРБ, общинските ръководства на ГЕРБ в общините Русе, Бяла, Ценово, Борово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ветово, кметовете на общини в Русенска област, издигнати от ГЕРБ, изразяваме своята категорична и пълна подкрепа за Делян Добрев... 
Делян Добрев е доказан професионалист. В качеството си на министър той направи много за развитието на икономиката, туризма и укрепване енергийната сигурност на България. Добрев е сред основоположниците на националната програма за енергийна ефективност, която се реализира с голям успех в цялата страна...
Делян Добрев се ползва с доверието и получава висока оценка от всички свои колеги в ГЕРБ, а в качеството си на областен координатор на партията показа с постигнатите резултати на местните и отминалите предсрочни парламентарни избори, че голяма част от Хасковска област също подкрепя приоритетите в националната и регионалната политика на най-голямата дясна партия у нас.
Затова го призоваваме да преосмисли решението си, като остане в Народното събрание и ГЕРБ, защото трябва да продължи активната си полезна работа в интерес на хилядите жители на Хасковска област“, се казва в декларацията, която завършва с призив Добри Беливанов „да се съобрази с оттеглената подкрепа от страна на ГЕРБ и да не подменя вота на мнозинството от избирателите в община Хасково!“.