Младият силистренски съдия Станислав Събев ще бъде главен съдия на мача „Дунав“-“Ботев“ /Нови пазар/, който ще се играе днес от 14 часа на Градския стадион в Русе. Събев е доскорошен футболист, което значи, че трябва да усеща играта доста по-добре и коректно от съгражданина си Димитър Желязков, вдигнал кръвното на феновете по време на двубоя на русенския отбор с „Бенковски“ /Бяла/ по-рано през сезона.
Дунавци не трябва да подценяват новопазарския отбор, защото „Ботев“ изигра в началото на първенството няколко много силни мача. Гостите са на шесто място във временното класиране с 18 точки при голова разлика 20:20. С толкова точки е петият отбор в класирането - „Черноморец“ /Балчик/.
„Излизаме за победа. Главната ни задача бе да възстановим момчетата след тежкия мач за купата на България срещу „Локомотив“ в Горна Оряховица“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
За да предложат прилични условия на игра, служители на „Спортни имоти“ валираха вчера на два пъти подгизналия терен на Градския стадион.
Междувременно стана ясно, че отборът на „Дунав“ ще играе срещу „Черноморец“ /Балчик/ в турнира за Купата на Аматьорската лига. Двубоят ще се състои на 19 ноември от 14 часа на неутрален терен в Шумен.
„Победителят ще се класира за полуфинала“, обясни председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
А „Утро“ разбра, че победителят в турнира ще заслужи 10 000 лева от наградния фонд. Тази сума не изглежда кой знае колко солидна, но момчетата от „Дунав“ имат амбицията да спечелят купата и да си разпрределят като премии тези 10 бона.