Трима младежи на възраст от 18 до 24 години загинаха в тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла, където от началото на годината са станали 164 катастрофи. Други двама на 20 и 24 години са в русенската болница, като животът на единия е в опасност. Петте момчета са от Троян.
Трагедията станала малко преди 20 часа в сряда на около 2 км от разклона за Екзарх Йосиф. Лек автомобил „Пежо 305“ с ловешка регистрация летял в посока Бяла. На прав участък колата излязла от пътя и се ударила в крайпътно дърво, при което на място са загинали 24-годишният шофьор, седящият до него 22-годишен пътник на предната седалка и един от пътниците отзад, който след 10 дни щял да навърши 19 години.
На място са изпратени две линейки на Спешна помощ от Две могили и Бяла. В русенската болница са откарани останалите две момчета. 20-годишното момче е със счупени на две места крака и контузии в гърдите и лицевите кости. Настанен е в Интензивно хирургично отделение с опасност за живота. 24-годишният му спътник на задната седалка има открита фрактура на лява ръка. Той е опериран в ортопедия.
За изваждане на телата на загиналите се наложило автомобилът да бъде разрязан от специализирания спасителен отряд.
Причините за поредната потресаваща драма тепърва ще се изясняват, но по предварителна информация тя най-вероятно е предизвикана от много висока скорост, заради която колата се е хлъзнала на мокрия път и е станала неуправляема.