Тези истории са автентични, но досега не са публикувани. „Утро“ продължава серията материали за знакови престъпления в Русе и региона, разкрити от правозащитните служби в пълен синхрон, с денонощна работа и много усилия, но без много шум.

Самотна девойка седи на пейка на централната автогара в Русе около 6 часа сутринта и целият й вид излъчва обърканост. Годината е 1980-а, месецът е юни, а самотното и сякаш безцелно седящо момиче на автогарата не е обичайна гледка, а по-скоро ярко изключение. Точно това го превръща в лесна плячка на изпечен непълнолетен престъпник и перверзния му баща.
В ранния утринен час на автогарата обикаля Камбата. Той още няма 18 години, но пък вече има забележителна биография - бягства от училище, кражби и солиден стаж в един от онези интернати със строг режим, наречени трудово-възпитателно училище, за които самите им питомци признават, че в тях човек влиза ключ и излиза шперц.
Камбата не за пръв път патрулира по никое време около автогарата
Това е един от любимите му „ловни райони“, в които души за подходящи за обиране жертви или за самотни жени, които подло да прилъже да отидат с него в дома му и там да покаже истинското си лице.
Като вижда Ганка /името е сменено - б.р./, Камбата безпогрешно разпознава в нея потенциалната жертва. Слага на лицето си маската на възпитан и любезен младеж и приближава самотното момиче. Присяда на пейката до него, заговаря го и след минута разбира, че нюхът не го е подвел.
Хубавичката Ганка е от русенско село, разказва, че е избягала от родителите си, а от думите й личи, че е с объркана психика. Новият й познат й съчувства, насърчава я, че добре е постъпила и тя вече го приема като приятел. Затова се
отзовава на поканата да му иде на гости без никак да му мисли
и без да се усъмни, че добродушният момък може да се превърне в безсърдечен мъчител. 
Двамата отиват у Камбата, където в началото всичко е спокойно. Домакинът нахранва изгладнялото момиче, но разговорът става все по-накъсан, а той самият се върти около него тъй, както акулата се върти около жертвата си. След закуската маската на Камбата пада и той повежда Ганка към леглото. Та изпада в ужас и се дърпа, но малкият бандит знае как да вземе страха на момичетата в подобни ситуации. От демонстрираните само допреди половин час милост и състрадание няма и следа - Камбата се превръща в безжалостен вълк, който преследва стръвно и хладнокръвно жертвата си.
Ганка е изнасилена няколко пъти и около обед, когато насилникът й вече е поуморен и отпуснат, а на нея й се струва, че най-страшното е минало, в стаята влиза бащата на момчето.
Погледът му светва хищно, на лицето му се изписва мръснишка усмивчица
а синът щедро му преотстъпва завоеванието си. Смигва му незабелязано, казва, че отива да купи хляб и се изнизва, а докато Ганка се усети, до нея вече е легнал бащата започва перверзната си игра...
След като се наситили на Ганка, баща и син я отвели на автогарата и я изоставили на произвола на съдбата ужасена, унизена и незнаеща струва ли си да живее повече.
В такова състояние я откриват дежурните милиционери и я откарват в управлението, за да се разбере кое е това дете и какво е преживяло.
Там пъзелът на потресаващата истина се подрежда бързо. Ганка разказва, че е
избягала от дома си, защото родителите й постоянно я тъпчели с лекарства,
от които се чувствала вечно замаяна и отпусната и въпреки съпротивата й да гълта хапчетата, те били много настойчиви и постигали своето. Разбира се, майката и бащата не са нечувани злодеи, а загрижени за детето си родители. 16-годишното момиче страда от олигофрения и лекарите са изписали медикаментозна терапия, с която се надяват да й дадат възможност да се впише успешно в живота, но е нужна упоритост и последователност в прилагането й.
Ганка разказала на милиционерите как точно е изчезнала от дома, как на зазоряване хванала първия рейс за Русе, но като пристигнала, не знаела къде да отиде и какво да прави, затова седнала на пейка на автогарата. Изведнъж към нея се приближил младеж, който не само бил красив, но и се държал с нея много добре,
не й се подигравал, не я обиждал като останалите и тя много го харесала
Затова не се замислила, когато я поканил в кащата си, където станало страшно...
По описанията униформените разпознават стария си клиент Камбата, но за да изпълнят всички процесуални действия и да го закара в съда заедно с баща му с железни доказателства, качват озлочестеното момиче в служебната кола и го молят да им покаже къщата, в което е било отведено. Ганка бързо се ориентира и автомобилът спира пред дома на мъчителите й.
Започва следствие, което приключва с дело и две ефективни присъди - Камбата е осъден да лежи 5 години, като до навършване на пълнолетие е изпратен в ТВУ-то в Бойчиновци, а баща му получава 8 години, които излежава в затвора в Ловеч.
Петнайсетина дни след залавянето на Камбата и баща му в милицията се получава
жалба от 25-годишна чехкиня, че е преживяла брутална гавра в Русе
В този случай изнасилвачът е 29-годишен мъж, който не е криминално проявен, но има редица хулигански прояви. Ники Чукана, както е прякорът му, редовно се върти около хотелите в града и предлага подслон на самотни млади жени, които не могат да си намерят хотелска стая. Носи се добре, елегантен е, обноските му са не само безупречни, но си личи, че иска да демонстрира класа и всичко това от време на време вдъхва доверие на някоя дама.
Драмата на хубавата млада чехкиня започва една вечер, когато наконтеният Николай я вижда пред хотел „Рига“ с два куфара.
Русенският Дон Жуан леко се присламчва
към нея и още от първите разменени думи разбира, че е от Чехия. С научения криво-ляво в училище руски успява да завърже някакъв разговор, а очарованата от новия си познат чехкиня, която също е учила задължително руски в училище, склонява да говори на този език, който иначе ненавижда заради незарасналата рана от смазването на Пражката пролет през 1968 година. 
Чужденката чистосърдечно разказва, че е тръгнала на море във Варна, но няма къде да отседне до тръгването на влака за морската ни столица, а Чукана това и чака. Веднага предлага гостоприемството си с широка усмивка, след което взима куфарите на момичето и го повежда нанякъде. Чехкинята е леко разколебана, но
потиска гласа на разума, а с него и всички опасения, че отива на неизвестно място с непознат в чужда държава
Младият мъж изглежда добре и толкова любезен, че е изключено да е престъпник.
Така убеждавайки сама себе си летовничката тръгва към най-страшната нощ в живота си.  
Чукана върви до нея с куфарите й в ръце, бърбори какво ли не, чехкинята разглежда града и дори се забавлява и така двамата стигат до бившата закусвалня „Пирин“ в съседство със завод „Арда“. Там двамата хапват прочутите български кебапчета, но когато наближава 22, персоналът в заведението започва да присветва и угасва лампите - универсалната покана към клиентите да си тръгват по времето на соца.
Кавалерът повежда гостенката към дома си, който се оказва съвсем близо до закусвалнята - на тогавашната улица „Максим Горки“, днес „Стефан Стамболов“.
Там чехкинята преживява първия шок. Въведена е не в нормална стая, а в приземието.
Но докато се опомни, върху нея се стоварва друго, далеч по-страшно изпитание
Галантният Ники изведнъж се превръща в обезумял похотливец, който й се нахвърля безцеремонно и иска секс! Момичето се опитва да се отбранява, но съпротивата й е сломена със заплахата, че ако много се дърпа, домакинът ще покани още трима приятели и ще си устроят оргия с нея.
Отчаяна и примирена, чехкинята затваря очи, стиска зъби и се отпуска. Следват смразяващи кръвта гаври. На сутринта Чукана води жертвата си на закуска в същата закусвалня и я зарязва, като й показва пътя за гарата. Докато върви по ул.“Толбухин“ /сега „Николаевска“/, чехкинята вижда табела МВР и влиза в тогавашното Първо районно управление на милицията.
След подадена жалба 25-годишната жена е освидетелствана от съдебен лекар, който установява недвусмислени следи от многократно и брутално изнасилване. Така
Чукана бързо се озовава в милицията, но започва да играе театри -
твърди, че е импотентен, а при очната ставка с чехкинята отрича да е имал интимно вземане-даване с нея. Шокирана от наглостта му, младата жена казва на развален руски, че е била в цяла Европа, но не е виждала толкова потентен мъж и тук Чукана се спъва в собственото си его.
Поласкан от думите на жертвата си, които приема като комплимент, първо признава, че е спал с нея, а после казва и цялата истина - че ласките са били изтръгнати със сила и заплахи.
Гаврата изпраща изнасилвача за осем години в ловешкия затвор.
В края на същата 1980 година в милицията постъпва още един сигнал за тежко изнасилване. Второкурсничка в русенски техникум твърди, че е станала жертва на петима връстници от друго училище.
Всичко се случва след края на учебните занятия, когато момичето отива в квартирата на едно от момчетата на площад „Оборище“, но там я чака изненада. Освен домакина я обладават и трима негови приятели. В компанията има още един младеж, но по една или друга причина той не се включва в
разразилата се посред бял ден вакханалия
След като всичко приключва момичето тръгва пеш към дома си в „Здравец“, но от глада или от силните емоции припада пред портала на завод „Найден Киров“. Дежурният там я прибира в стаята си, дава й храна и вода и ученичката се съвзема, но разчорлената й коса и раздърпаните дрехи показват, че й се е случило нещо извънредно.
Второкурсничката се разплаква и разказва, че петима я закарали насила в квартира в центъра, където била изнасилена от четирима от тях.
Веднага е повикан кварталният отговорник, пред който момичето повтаря разказа. Тогава милиционерът я откарва в управлението, където по спешност се сформира група за издирване на насилниците. Момчетата са открити за по-малко от час по домовете им и са шокирани от обвиненията на старата си позната. Всички независимо един от друг твърдят, че сексът е бил доброволен, като младата амазонка дори демонстрирала неутолим апетит за любовни игри и след всеки сеанс казвала
„Да идва следващият да му скъсам квитанцията“
Притисната от криминалистите, палавата ученичка си признава всичко и обяснява, че си е измислила изнасилването от срам, че е припаднала на улицата. Случаят приключва само с конско за петте момчета от директора на техния техникум.