Само за 10 години напълно обновената румънска марка „Дачия“ спечели над 3 милиона клиенти в Европа и страните от Средиземноморския басейн. Юбилейният автомобил под номер 3 000 000 е „Сандеро Степуей“ и е поръчан и платен в Испания от Анрес Паломо Паз, която получи ключовете за новата си кола на щанда на „Дачия“ на автосалона в Париж от Никола Вертан, шеф на „Рено Груп SVP“ - световни продажби.
„Постижението на „Дачия“ е уникално за днешната автомобилна индустрия. Tози успех се дължи и на ясен, недвусмислен залог, който отговаря перфектно на очакванията на автомобилистите, търсещи безопасен, надежден автомобил с модерно оборудване и динамичен пакет на достъпна цена“, заяви Никола Вертан.
2014 се очертава като отлична година за „Дачия“, чийто продажби се увеличиха с 24,4% през първите шест месеца. Марката може да твърди, че разполага с най-младата моделна гама в Европа и продажбите растат във всички държави в региона. Освен това „Дачия“ регистрира най-високия ръст в Европа (36,2%) за първите шест месеца на годината.
Междувременно пазарният дял на произвеждания в Румъния автомобил се увеличи във всички пазари от Средиземноморския басейн въпреки неблагоприятния насрещен вятър, с който се сблъскват тези държави. Международната експанзия продължава и автомобилите й до края на годината ще станат достъпни в Израел, следвайки успешните лансирания в цели шест държави през 2013-а - Великобритания, Ирландия, Дания, Норвегия, Кипър и Малта.