Десет са точките в Русе, на които полицейски екипи засичаха скоростта на автомобилите вчера по време на операцията „24 часа контрол на скоростта“. Радарите бяха разположени поетапно до КПП при хижа „Приста“, на отбивката за 9-ти километър, на Мойсев баир и в района на бившето военно поделение по пътя за Бяла, зад пешеходния светофар в „Дружба“ на бул.“Христо Ботев“, на бул.“България“ до вариантата с ул.“Шипка“, до бензиностанция „Аванти“ и до бившия завод „Петър Караминчев“ на бул.“Липник“, както и на кръстовището на булеварда с ул.“Дебър“ и до бензиностанция „Еко“ на бул.“Христо Ботев“.
Екипите започнаха да мерят скоростта на колите в 10 часа. До 16 часа радарите засякоха 17 шофьори с превишена скорост. Най-високата скорост от тях е 31 км над разрешените 50 км/ч по „Христо Ботев“, където водач на „Алфа Ромео“ летеше в посока Русофилите. Операцията продължава и днес.
За първото деветмесечие на тази година в региона са станали общо 1168 катастрофи с 344 ранени и 20 убити. Високата скорост е в основата на 473 удара, в които са починали 8 човека, а ранените са 180. Отново най-много инциденти са ставали в сряда и петък, а пиковите часове за катастрофи са между 11 и 12 и от 17 до 18. Невралгичните участъци на пътните произшествия са едни и същи от много години - по булевардите „Липник“, „Цар Освободител“, „Христо Ботев“ и „Скобелев“ и по улиците „Доростол“, „Мидия Енос“, „Янтра“, „Тулча“, „Плиска“ и „Борисова“.