„Питанка от Каолин за света зелен и син“ е забавна книжка за най-малките, която „Каолин“ АД специално създава в юбилейната за компанията 2014 година. Официалното й представяне ще стане на тържеството по случай 90-тата годишнина на „Каолин“, което ще се проведе на 30 октомври в София.
Решихме да направим този подарък на децата по случай 90-годишнината от основаването ни, защото те са нашето бъдеще, споделят от компанията.
Целта на „Питанка от Каолин за света зелен и син“ е да запознае най-малките с природата и да им покаже по един достъпен начин как могат да я пазят. Автор на книгата е Илия Деведжиев, който от години се занимава с проблемите на околната среда и се опитва да заостри вниманието на децата върху тях.
„Бихме искали чрез отгатване на гатанки да въведем децата, а и родителите в една приказка за нашата планета, да им помогнем да осъзнаят, че тази приказка е интерактивна и те са герои в нея. Да им дадем идея за отговорно поведение към околната среда“, разказва авторът.
Илюстратор на книгата е художникът на „Утро“ Огнян Балканджиев. Изданието ще се разпространява безплатно в детски градини и училища, в региони, в които компанията развива дейност.