Нестандартен подход за кражби сътворила безработната В.Ю. Нейни жертви ставали възрастни мъже, които заради повечето годинки нямали сила и възможност да й се опълчват. А и как да избягат от прегръдките и целувките, с които тя ги заливала.
Пръв в капана на хитрушата попаднал Б.К., който пуснал обява, че си търси личен асистент, който да се грижи за него. На 27 януари, на връщане от разходка, по време на която си взел полагаемата храна от социалния патронаж, мъжът бил пресрещнат от примамливата дама и си помислил, че тя се е отзовала на обявата му. Помолил я да изчака на пейка пред блока, докато си остави храната вкъщи. Тя обаче хукнала след него и на етажната площадка между втория и третия етаж се хвърлила отгоре му и силно го прегърнала. Неусетно за пенсионера успяла да издърпа от задния джоб на панталона му портмонето му, в което имало една банкнота от 20 лева и различни монети на стойност 5 лева, както и различни дребни бележки. С много усилия възрастният мъж избутал любвеобилната нападателка извън входа, а когато я попитал как се казва, тя се представила с чуждо име.
На 9 март хитрушата си набелязала друга жертва - разхождащ се по ул.“Борисова“ мъж и набързо го заговорила. Човекът от любезност отвърнал на въпросите й, от които станало ясно, че е вдовец. Това разкритие успешно се вплело в сценария на крадлата, която сълзливо заразправяла, че с покойната му съпруга били колежки. Самопоканила се в дома на пенсионера, където да продължат разговора и въпреки неговото нежелание за това, тя го последвала и в асансьора, и в апартамента му. Крадлата забелязала, че задният джоб на панталона на мъжа е издут и веднага разбрала, че там си държи портмонето. Хвърлила се да го прегръща и целува, при което незабелязано взела портмонето му. Оказало се, че отмъкнала личната му карта, бележки и 196 лева. Седмица по-късно непознат млад мъж му върнал портмонето и личната карта, като обяснил, че ги намерил в близост до кооперативния пазар.
Подобен сценарий се развил на 5 май следобед, когато друг пенсионер се прибирал в дома си по ул.“Борисова“. Крадлата го фиксирала и застигнала на етажната площадка. Отново го обгърнала с изненадващи прегръдки, като междувременно отмъкнала калъфче от вътрешния джоб на палтото му, в което била личната му карта и една двайсетачка. След кратката и огнена обич хитрушата офейкала по стъпалата и се изпарила.
Месец по-късно позвънила на домофона на първата си жертва. Въпреки че той я разпознал като жената, която го е нападнала, тя не се притеснила. Напротив - най-нахално поискала да отиде до тоалетна. И тъй като не можал да се отърве от нея, й услужил, но докато спирал водата след нейното посещение, тя разкопчала задния джоб на панталона му, който бил окачен в антрето, и грабнала оттам портмонето му. Този път отмъкнала 15 лева.
За кражбата на общо 266 лева от трима пенсионери тя бе изправена на съд и получи две години условно с четири години изпитателен срок. Тя ще трябва да плати и на мъжа, когото на два пъти е отарашила, 45 лева обезщетение. Присъдата може да се обжалва.