Топмоделът Наоми Кембъл е на мнение, че епидемията от ебола е Божие наказание.

Наоми вече организира две благотворителни модни дефилета в полза на близките на починалите от ебола. Черната пантера е убедена, че епидемията - това е чумата, описана в Библията, пратена на човечеството заради прегрешенията му.

"Потресена съм. Всичко, което се случва, е написано в Библията! Че чума ще удари човечеството заради греховете му. Наистина си го мисля, че еболата е точно това - Божието наказание", казва Наоми, която не крие, че ужасно много се страхува да не се зарази и е готова на всичко, за да не й се случи.

"Ще ми се да си сложа скафандър. Но откъде да си купя? Ужасно е! Онзи ден, като се качвах в самолета, си бях сложила две маски - една на устата, една на носа. Хич не ми пукаше от присмехулните погледи на хората наоколо. Освен това си сложих латексови ръкавици, които открих под седалката".

А пък колежката на Наоми Кейт Мос, с която двете летели, добавя през смях: "По някое време дойде стюардесата, за да ни пита дали искаме нещо. А Наоми я изгледа кръвнишки, като погледът й казваше: "Хич не ме доближавай!"