Благотворителният спектакъл "Българската Коледа" и през тази година ще в Народния театър "Иван Вазов" тази вечер.
Единайсетият благотворителен концерт "Българската Коледа" ще бъде излъчван в ефира на Нова телевизия на живо от 20 часа.
За първи път водещи на сцената на Народния театър ще бъдат популярни лица на Българската национална телевизия, Би Ти Ви и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори.
В подкрепа на децата на "Българската Коледа" ще пеят Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл "Чинари", квартет "Славей", трио "Сопрано", X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от "Бон-Бон".
Кампанията на "Българската Коледа" през 2013-2014 година е под надслов "За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух".
Благотворителната инициатива си поставя за цел да подпомогне университетските и областните болници в страната за подобряване на ранната диагностика и активното съвременно лечение на увреждания на зрението и на слуха при най-малките.
Събитието е под егидата на президента Росен Плевнелиев.
Българската Коледа“ може да подкрепите, като изпратите есемес на кратък номер 1117 за абонати на Mtel, Vivacom и Globul. С един есемес дарявате 1 лв. на дете в беда.
Стойността на 1 есемес за абонати по договор с Mtel, Vivacom и Globul e 1 лв., а за потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС.
Можете да дарите 1 лев и като се обадите на номер 09001117 за фиксирани абонати на Mtel и Vivacom, стойността на едно обаждане е 1 лев.
Дарителската сметка на кампанията "Българската Коледа" е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210; банков код BIС: UBBSBGSF; ОББ, клон "Централен". Титуляр на сметката е БНТ – за "Българската Коледа".
"Българската Коледа" можете да подкрепите по интернет, директно с Вашата банкова карта от цял свят или чрез e-Pay.bg. За допълнителна информация - Bgkoleda.bg