17-годишна ученичка в гимназията по икономика бе блъсната вчера на пешеходна пътека и вместо в клас се озова в болницата.
Инцидентът стана в 7.20 часа на зебрата на „Муткурова“-“Скобелев“ в посока центъра. Семейство пенсионери идваше с „Фолксваген Голф“ откъм кръговото кръстовище до ОДМВР, когато на зебрата внезапно от лявата страна изскочи десетокласничката. Шофьорът не успя да я предпази и я блъсна. От удара момичето се завъртя, падна на земята и започна да трепери. Водачът веднага съблече грейката си и я покри до идването на линейката, която я откара в болницата. Прегледът показа сътресение на мозъка и детето е настанено в Неврохирургия под наблюдение. Няма опасност за живота му.
„Всичко стана много бързо. Кола ме изпревари на самата пешеходна пътека отдясно. Аз се огледах, но момичето изведнъж мина пред колата и спирачките не помогнаха да спра навреме“, каза уплашеният водач Георги Петков.
Това е четвърти блъснат пешеходец на зебра за три дни. В понеделник 12-годишно момченце беше ударено от ситроен на пешеходна пътека на „Плиска“. Два часа по-късно 28-годишна бе блъсната от пежо на бул.“Липник“. Във вторник ТИР премаза 77-годишна пешеходка на платното срещу „Метро“.
Заради тези четири случая директорът на Областната дирекция на МВР Георги Великов е разпоредил засилено полицейско присъствие на по-натоварените кръстовища и възлови пешеходни пътеки в града.  Дежурствата започват от днес от служители на КАТ и от двете полицейски управления в Русе.