За четвърта поредна година Shell България и горивата Shell V-Power Nitro+ ще наградят най-добрите автомобилни експерти в България в конкурса „Автомобилен сервиз на годината“. Oбщо 35 сервиза от цялата страна се включиха в надпреварата, която се провежда в партньорство със сп. AutoBild. Инициативата цели да отдаде заслуженото внимание на специалистите, които стимулират профилактиката, доброто отношение към клиентите и не спират да развиват своите професионални знания и умения.

Наградите тази година ще бъдат връчени в пет категории – „Оторизиран сервиз на автомобилна марка“, „Голям мултифункционален сервиз”, „Компактен мултифункционален сервиз”, „Специализиран сервиз“ (за сервизи, които предлагат специализирани услуги като поставяне и поддръжка на газови уредби, тунинг, мото сервизи) и специалната награда – „Близо до клиента” за участника получил най-много гласове по време на онлайн гласуването.

„Инициативата да отличим автомобилните експерти, които помагат на шофьорите да разгърнат пълния потенциал на всеки двигател и да се наслаждават на пътуването, е естествено продължение на усилията на Shell в тази посока - компанията прави непрекъснати изследвания и разработва усъвършенствани горива кaто Shell V-Power Nitro+. Тази година разширихме обхвата на конкурса с нови категории, успяхме да привлечем много достойни кандидати и очакваме надпревата за приза да бъде изключително оспорвана“ коментира Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България.

В интернет страницата на конкурса www.serviznagodinata.autobild.bg до полунощ на 31 октомври 2014 г. всеки може да подкрепи своя любим сервиз. За гласувалите участници ще бъде организирана томбола с ваучери за гориво от Shell. Първите двайсет сервиза, които получат най-много гласове в онлайн гласуването, ще продължат участието си във втория етап на надпреварата. По време на него финалистите ще бъдат оценени на място от представители на журито на конкурса, съставено от автомобилни експерти, журналисти, автомобилни състезатели и представители на академичната общност.  Те ще поставят оценки по критерии като материално-техническа база и оборудване, условия на работа, брой и квалификация на персонала, гама от предоставяни услуги, иновации в работата и обслужването на клиентите.
Представител на всеки от наградените сервизи ще има възможност да посети един от седемте научно-изследователския центрове на Shell в света – този в Хамбург, Германия, и да се запознае с изследователската дейност на компанията, насочена към  създаване и усъвършенстване на висококачествени горива и масла. Служителите на сервизите, участващи във втория етап на конкурса, ще имат възможността да присъстват на обучение за иновациите и контрола на качеството на горивата. Наградите в конкурса ще бъдат връчени по време на церемонията „Златен волан” на сп. Auto Bild България в средата на м. ноември 2014 г.