Гугъл пусна нова пощенска услуга, с която се надява да помогне на хората да организират живота си, съобщава в. "Дейли мейл".

Наречена "Инбокс", тя съчетава традиционния имейл с напомняния за срещи, резервиран полет и доставка на колет. Гугъл съобщи, че услугата е съобразена с начина, по който се е променил имейлът.

"Имейлът започна просто като начин за изпращане на дигитални съобщения в офиса. Но след 30-годишно стремително развитие и само с телефона в джоба ви можете да използвате имейла, за да контактувате виртуално с всеки по света..., от най-добрия ви приятел до собственика на онзи магазин за понички, който открихте миналата седмица", заяви Сундар Пичай от Гугъл.

Новата услуга "Инбокс" ще опита да се справи с проблема с получаването на твърде много имейли. "С това развитие идват нови предизвикателства – сега получаваме повече имейли от всякога, важна информация е затрупвана в съобщенията и най-важните ни задачи могат да изтекат през процепите, особено когато работим с нашите телефони. За мнозина от нас работата с имейл се е превърнала в ежедневно задължение, което ни разсейва от истинските ни задачи вместо да ни помага да ги изпълним", допълва Пичай.

Засега новата услуга се осигурява наред с Gmail, която беше пусната през 2004 г. Тя ще бъде налична в мрежата, както и на смартфоните с Андроид и на iPhone-те. Гугъл съобщи, че изпраща покани до избрани потребители на Gmail да опитат новата услуга. Освен това потребителите могат да изпратят имейл на компанията на [email protected], за да получат покана.