115 състезатели ще вземат участие в 8-ия фестивал по художествена и спортна гимнастика „Дунавска перла“, съобщиха на пресконференция вчера треньорката Силвия Дивчева и членът на УС Десислава Дивчева. Главен рефер на състезанието при грациите, което ще се проведе тази събота и неделя, ще е Нина Алексиева. Първи арбитър в турнира на спортната гимнастика ще е Димитър Митев. Надпреварата в двата дни ще започне в 9 часа, а участие в нея ще вземат гимнастици от Русия, Кипър, Гърция, Молдова, Румъния и 6 български клуба. Турнирът ще се проведе в 5 възрастови групи.
Младата звезда на „Акро“ Владимир Тушев, 4-и на Младежките олимпийски игри в Китай, няма да вземе участие в официалното състезание, но от уважение към публиката и организаторите ще излезе за демонстративни изпълнения.
„Организацията на фестивала тази година ни затрудни заради липсата на достатъчно спонсори, затова искаме да благодарим сърдечно за помощта от Общината“, заявиха сестри Дивчеви.
Те разкриха, че останали изненадани от факта, че зала „Дунав“ ще бъде ангажирана в неделния ден с баскетболен мач.
„Подадохме заявка за ползване на залата още преди няколко месеца. Надяваме се, че фестивалът ще свърши навреме и че този мач ще започне в 18 часа. Имайте предвид, че само изнасянето на уредите ще ни отнеме около 3 часа. Ние обаче нямаме вина за засичането на двете прояви“, посочи Десислава Дивчева.