Фирмите за снегопочистване в Русе и региона имат готовност да посрещнат първия сняг, който идващият от запад циклон се очаква да докара утре и в събота, показа проверка на „Утро“.
„В тези два дни ще организираме дежурства по критичните участъци и опорните пунктове по пътищата за Бяла и Разград с екипи от Обединение „Пътно поддържане“, което отговаря за снегопочистването тази зима“, каза началникът на отдел „Инвестиране и ремонтна дейност“ в Областно пътно управление Йосиф Йосифов, който в момента замества временния директор Ростислав Стефанов. 
По думите му на съвещанието на Агенция „Пътна инфраструктура“, което се проведе във вторник във Велико Търново, е станало ясно, че пари за борба със снежните стихии ще има.
„Още не сме подписали договор за снегопочистване през тази зима, макар че спечелихме конкурса, но в петък и събота ще действаме по стария контракт и няма да допуснем снегът да надделее по пътищата от Русе до Тръстеник и от Русе до Сваленик“, каза управителят на Обединение „Пътно поддържане“ Добромир Витанов. Същото гарантира пред „Утро“ и Веселин Балтаджиев от Пътно поддържане-Бяла, който отговаря за участъка до Тръстеник.
Идващият от запад циклон ще свали температурите с 8-10 градуса, но в Русе не очакваме сериозни валежи от сняг, казаха вчера от Хидрометеорологичната станция. Влошаване на времето ще започне от днес, когато живакът ще показва около 16 деления, ще започнат валежи и от дъжд. Утре дъждът ще продължи, градусите ще слязат с още четири деления и вечерта вероятно ще завали и сняг. Валежите ще продължат и в събота, когато дневните температури ще паднат до 6 градуса, а минималните ще са само едно деление над нулата. Същият студ се очаква и в неделя, Димитровден, сочен за предвестник на зимата. От понеделник до идния четвъртък валежите ще спрат и слънцето ще се покаже на хоризонта, но температурите ще са около осем градуса. Чак в петък, 31 октомври, живакът ще скочи с три деления, но не се знае докога.