Русенски фризьори спечелиха престижни награди на 17-я международен фестивал на прическата и красотата, който се проведе в неделя в Националния дворец на културата по инициатива на „Интеркоафюр България“. За пореден път местната фризьорска школа бе достойно представена от арт директора на салони „Коса и стил“ Диана Петкова и нейния екип. Гергана Христова спечели първа награда за мъжка ретро прическа, а Моника Иванова се пребори за трета награда при дамските ретро прически.
Тези награди ни радват особено много, защото са в нови дисциплини, съчетаващи класика с мода и са предизвикателство за всеки фризьор. Върху оценката на журито влияе целият образ, създаден от модела - грим, тоалет, излъчване, умело съчетан с облеклата на KENSOL и TEODOR, каза Диана Петкова. На нея бе връчена наградата Топ коафьор на 2014 година за цялостния и принос във фризьорството като занаят и изкуство.
Русенските модели в конкурса бяха брат и сестра, тийнейджъри на 17 и 13 години, които предизвикаха симпатии на публиката и журито.
Освен ретро тура, млади фризьори мериха сили в дисциплините вечерна, булчинска, модерна мъжка прическа и авангардна мода.
Шоу програми от Швейцария, Италия, Турция показаха екстравагантни идеи и висша класа във фризьорското изкуство. Съчетавайки мода, танци и музика в бляскав спектакъл „Интеркоафюр България“, начело със стилист Капанов, доказа световното ниво на българската гилдия.
На Диана Петкова бе поверена ролята на водещ на конкурсната програма - задача, която винаги са изпълнявали професионални актьори.