Въпреки че е изминал четвърт век от падането на комунистическата власт, за голяма част от българите е трудно да се разделят със спомена за този период и не са склонни да забравят репресиите и идеологическите рамки, в които бе ограничено обществото. Този извод направиха вчера организаторите на дискусията „25 години по-късно“. Водещ на полемиката бе журналистът от Дарик радио Кирил Вълчев, който избра за събеседници ученика Милотин Бараков, Миглена Войнова и проф.Пенка Ангелова - тримата на различна възраст. Те трябваше да споделят своите представи за социализма и да оценят годините на преход.
Нека не се залъгваме и да кажем, че свободата е отговорност, а ние не се научихме точно на това, бе мнението на Мими Корнажева от Русенския университет.
Сбъркахме в това, че обърнахме гръб на образованието и не научихме децата на основното - да дават своя принос към държавата, защото само така тя може да е стабилна и просперираща, каза Цонка Букурова - една от онези шест жени, които организираха първите протести срещу хлорното обгазяване на Русе.
Домакин на дискусията бе Русенският университет, който постави началото на серията от такива полемични срещи в още четири висши училища на страната.