Деверът на бившата заместник областна управителка Айлян Карамехмедова зае председателския пост в Общинския съвет в Две могили. Айдън Карамехмедов от ДПС бе избран да води последното заседание на съветниците с 5 гласа „против“ и 11 „за“. В понеделник, 20 октомври, предстои ръководният пост да бъде наследен официално и за постоянно. За тогава е насрочена извънредна сесия с единствената цел да бъде избран нов председател на Общинския съвет. Кой има апетити за ръководното място, все още никой не смее да коментира. Кандидатурите ще станат ясни в понеделник, когато партиите ще излъчат своите предложения.
До овакантяване на поста се стигна, след като доскорошната шефка на съветниците Христина Ефтимова от ГЕРБ хвърли оставка в началото на септември. Това стана две седмици, след като политическата й опонентка от БСП Стефка Райкова поиска Ефтимова да бъде предсрочно освободена от ръководната длъжност. Предложението, което дойде през август, така и не влезе в дневния ред на заседанието на съветниците и остана негласувано.
Напрежението в двемогилския съвет не е от вчера, а негодуванието на част от избраниците, че именно Ефтимова е негов председател, е общоизвестно.
Макар и само 17 на брой, общинските съветници в Две могили са много пъстри и разделени на групи. Съвсем скоро тръгнаха слухове, че Велико Великов и Стоян Гецов вече са минали в отбора на АБВ, след като напуснаха червената група. Освен ГЕРБ, БСП и ДПС, в съвета място има и друга немалка коалиция - „Единни за община Две могили“.